Jump to content

Custom Search




Welcome to the C-MAX Hybrid Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the C-MAX Hybrid Forum. You must register to create topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Here's some member benefits:
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create photo albums and post images. . .more!
Click here to create an account now
 
Guest Message by DevFuse

Get you C-MAX Hybrid Registered in the official Ford Authorized Registry. More here.


Photo
- - - - -

SOUND SYSTEM QUIT WORKING TODAY


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#21 OFFLINE   rjam

rjam

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 196 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationUsa
  • My C-MAX's Year:2015
  • Current Vehicle:CMAX SEL

Posted 05 October 2017 - 11:11 AM

I had this happen yesterday. Maps would not work music norhing. Did three resets no help. Yurned the car off and let it sit. Still no help. Screen went black then all lit up but nothing worked. Was ready to pull the fuse. Restarted the car once more and everything works. Strange.







Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#22 OFFLINE   homestead

homestead

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 500 posts
  • Region:Decline
  • LocationPacific Northwest
  • Current Vehicle:C-Max Hybrid SEL

Posted 05 October 2017 - 12:20 PM

Yesterday I had a strange occurrence yesterday on a trip.  I got into the car and

plugged my phone into usb to charge, started the car and the car connected to my wife's

phone (primary). Later while driving car was playing bluetooth via her phone and I pressed the

sync voice paddle and nothing happened (no bong).  I think sync got confused.

On the trip home repeated the same process and this time it worked as expected.



#23 OFFLINE   jestevens

jestevens

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 286 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationPennsylvania
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-MAX SEL Hybrid

Posted 06 October 2017 - 05:54 AM

Microsoft software is just cool like that.. :)



#24 OFFLINE   SnowStorm

SnowStorm

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 899 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • LocationVirginia
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-Max SE

Posted 31 December 2017 - 01:29 PM

Our radio has started acting up over the last few weeks.  You will be driving along and there will be a sudden loud burst of "noise", like static, for a split second.  Afterwards the radio won't turn on.  When you repeatedly press the volume knob to turn it on it will cycle between no response and flashing a bit of colored bars/box on the screen.  Restarting the car seems to fix it - so far.  It has been cold weather of course - don't know if problem is temperature related or if it just started on its own.  We do not have the touchscreen - 2013 SE.  Any ideas?



#25 OFFLINE   homestead

homestead

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 500 posts
  • Region:Decline
  • LocationPacific Northwest
  • Current Vehicle:C-Max Hybrid SEL

Posted 31 December 2017 - 11:19 PM

Sounds like an intermittent connection.  Could pop open the dash cover and reseat/clean the connectors.

For the Microsoft problems maybe we need a reset button on the dash to temporarily  break the power 

so it will reboot.

Luckily ours has only glitched a couple times in 4.5 years and it fixed itself next time car was restarted.



#26 OFFLINE   SnowStorm

SnowStorm

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 899 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • LocationVirginia
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-Max SE

Posted 01 January 2018 - 06:06 PM

Sounds like an intermittent connection.  Could pop open the dash cover and reseat/clean the connectors.

For the Microsoft problems maybe we need a reset button on the dash to temporarily  break the power 

so it will reboot.

Luckily ours has only glitched a couple times in 4.5 years and it fixed itself next time car was restarted.

If it keeps it up, I guess I'll have to try cleaning things but hate to think of tearing into the dash.

 

As to a reset button, that might be OK in a car but it reminds me of something from the early '80s.  I was working on avioncs for biz jets and we were just starting to use digital technology (microcontrollers) instead of analog designs.  Some of us had gone out to Cessna to discuss the latest design and it was suggest that a reset button be placed in the cockpit so the pilot could reset the system if it happened to "lock up"!  Well, that didn't fly at all with Cessna - no reset button!  We had to design an "activity monitor" to reset the processor automatically if it locked up.  Now-a-days these circuits are built in the microcontrollers and called "watchdogs".  If you don't properly "pet" the watchdog, it goes off and resets things.



#27 OFFLINE   homestead

homestead

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 500 posts
  • Region:Decline
  • LocationPacific Northwest
  • Current Vehicle:C-Max Hybrid SEL

Posted 03 January 2018 - 05:05 PM

Sounds like an intermittent connection. Could pop open the dash cover and reseat/clean the connectors.
For the Microsoft problems maybe we need a reset button on the dash to temporarily break the power
so it will reboot.
Luckily ours has only glitched a couple times in 4.5 years and it fixed itself next time car was restarted.


Spoke too soon, radio froze this morning. Popped out F79 fuse under glove box and its working again.

#28 OFFLINE   Vancemi

Vancemi

    New Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 26 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationSturgis,mi
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C- max

Posted 26 January 2018 - 12:14 AM

This just happened yesterday we were driving had a cd in all was fine my wife got a call on her phone which was connected through Bluetooth. I know when a call comes in the music will go down and when it rings through. when she accepted the call we couldn't hear anything it said the call was connected, they hung up and tried again answered still not hearing anything. So checking a few things the voice controls did nothing and we tried to change to fm station still no sound. anyway my wife she decides to disconnect her phone from Bluetooth so she could receive the call bam everything started working. Not sure it was directly related to the bluetooth or what the hiccup was but hope it doesn't happen again.

                                                                               404319.png



#29 OFFLINE   TLCTugger

TLCTugger

    New Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 1 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationChicago
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-Max Energi

Posted 22 March 2018 - 07:37 PM

Just want to document that this also happened to us today for the first time.  It's a 2013 C-Max Energi

1) Car runs fine.  
2) Touching the audio on/off button next to the volume knob with the car off activates the screen in what looks like accessory mode.  
3) Touching the SOUND button takes it to the screen where you tailor bass/treble etc. 
4) Pressing the car start button turns the car on, but the screen doesn't respond to any audio related functions (except item 3 above). 
5) That audio on/off button next to the volume knob with the car ON has no effect.  
6) Phones will connect via bluetooth and make calls, but no sound is heard.  

 

We will try pulling the fuses 67/69 and 79 and edit this note or post again.  

-Ron

 



#30 OFFLINE   Bill-N

Bill-N

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 677 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationConnecticut
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-Max SEL

Posted 01 July 2018 - 09:41 PM

Speaking from recent experience, no need to pull any fuses.  Just let the car sit unused for 2 or 3 days.  12V battery will die, taking the offending ACM with it.  Jump start and all is well again.  (What's the emoji for sarcasm?)



#31 OFFLINE   JPayne313

JPayne313

    New Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 2 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationLancaster, PA
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:SEL

Posted 11 July 2018 - 02:41 PM

My sound system has quit several times. But this time, after the radio quit, the whole car would not start. After I jumped it and got it to the dealer, everything worked fine. They say I need a new APIM module. Can the APIM and the battery be connected?



#32 OFFLINE   Bill-N

Bill-N

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 677 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationConnecticut
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-Max SEL

Posted 12 July 2018 - 08:49 AM

My sound system has quit several times. But this time, after the radio quit, the whole car would not start. After I jumped it and got it to the dealer, everything worked fine. They say I need a new APIM module. Can the APIM and the battery be connected?

 

Absolutely.  There are over two dozen computers in the C-Max that must turn on and off in the proper sequence.  A dead 12V battery is very likely if one or more of the modules fails to shut down properly.  The APIM and ACM are the usual suspects.

 

 

Cheers.



#33 OFFLINE   ArizonaEnergi

ArizonaEnergi

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 434 posts
  • Region:U.S. Mountain
  • LocationArizona
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-MAX Energi 302A

Posted 03 November 2018 - 06:35 PM

My radio/AV input quit working today in my Energi.  Audio would not turn on.  Could not select AM etc.  First time in nearly 5 years.  Pulled 67 and it still wouldn't work.  Pulled 67 and 79, waited a minute, put them back in and it works again.

 

A small curse to the Ford engineers that put the fuse panel in such a difficult place.


  • obob and fbov like this

#34 OFFLINE   stolenmoment

stolenmoment

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 77 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationBoston
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:Maxwell Smart

Posted 05 November 2018 - 09:22 AM

At least, in mine, fuse 79 is a different color than those around it!








Custom Search




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy TERMS OF SERVICE ·