Jump to content

Custom Search




Welcome to the C-MAX Hybrid Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the C-MAX Hybrid Forum. You must register to create topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Here's some member benefits:
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create photo albums and post images. . .more!
Click here to create an account now
 
Guest Message by DevFuse

Get you C-MAX Hybrid Registered in the official Ford Authorized Registry. More here.


Photo
* * * * * 1 votes

Very weak AC Problem


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   Pepelepewwww

Pepelepewwww

    New Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 10 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationWashington
  • My C-MAX's Year:2014
  • Current Vehicle:C-MAX Hybrid

Posted 09 May 2015 - 05:10 PM

Used the AC this afternoon for the first time in our CMAX. It was barely cool and the air blows out pretty weak. You cannot feel it at all unless you hold your hand against the vent.

Tried on auto, manually set and max AC. Didn't make a difference.

What's funny is that it is actually quite loud when turned up all the way. Based on the noise you would expect a hurricane in there.

This is my second ford hybrid and I also have an older Prius so I'm confident it's not just a hybrid problem.

Anyone else have an issue like this?







Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   Bugblndr

Bugblndr

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 98 posts
  • Region:Canada Ontario
  • LocationGTA
  • My C-MAX's Year:2015
  • Current Vehicle:C-Max

Posted 09 May 2015 - 05:19 PM

You don't have the vents manually closed by any chance do you?  I used my AC for the first time today as well and had no issues with temperature or coolness.



#3 OFFLINE   jdbob

jdbob

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 261 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationJohn Day, Oregon
  • Current Vehicle:2013 C-Max Energi

Posted 09 May 2015 - 06:53 PM

Maybe the cabin air filter is dirty.



#4 OFFLINE   Pepelepewwww

Pepelepewwww

    New Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 10 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationWashington
  • My C-MAX's Year:2014
  • Current Vehicle:C-MAX Hybrid

Posted 10 May 2015 - 12:00 AM

Filter is clean, the car is brand new. The vents were definitely open. I even closed all on one half to see if it would increase on the others. Didn't really make a difference.

Here's where it gets weird. I get in my car after lunch and it was blowing super hard and super cold. Really not sure what was happening earlier. I will probably stop by the dealer if it happens again. Maybe a blend door was stuck or something?

#5 OFFLINE   Pepelepewwww

Pepelepewwww

    New Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 10 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationWashington
  • My C-MAX's Year:2014
  • Current Vehicle:C-MAX Hybrid

Posted 10 May 2015 - 12:00 AM

Thanks for the suggestions by the way. I'll update this if anything new happens.

Edited by Pepelepewwww, 10 May 2015 - 12:02 AM.


#6 OFFLINE   raadsel

raadsel

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 617 posts
  • Region:U.S. Mountain
  • LocationHouston, TX
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-Max SEL

Posted 10 May 2015 - 10:17 AM

Filter is clean, the car is brand new. The vents were definitely open. I even closed all on one half to see if it would increase on the others. Didn't really make a difference.

Here's where it gets weird. I get in my car after lunch and it was blowing super hard and super cold. Really not sure what was happening earlier. I will probably stop by the dealer if it happens again. Maybe a blend door was stuck or something?

 

It almost sounds as if the A/C froze up. You might have the dealer check the refrigerant level in the car.


  • Pepelepewwww likes this

#7 OFFLINE   Pepelepewwww

Pepelepewwww

    New Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 10 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationWashington
  • My C-MAX's Year:2014
  • Current Vehicle:C-MAX Hybrid

Posted 10 May 2015 - 01:50 PM

Yeah something like that could be the case. I mean it's only a couple months old however, it's also a 2014 model. Maybe sitting on the lot for a long time can cause this?

#8 OFFLINE   Bill-N

Bill-N

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 666 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationConnecticut
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-Max SEL

Posted 11 May 2015 - 07:57 AM

Look here:  http://fordcmaxhybri...tor-core-icing/


  • MichaelM likes this

#9 OFFLINE   Marc Smith

Marc Smith

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Facebook
  • 557 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationNorthern VA
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-Max Hybrid

Posted 11 May 2015 - 09:41 AM

Just a thought.  are you sure you activated the vents...

 

there are several buttons,  one for the floor vents, once for the dash vents, and another for the defog vents.

 

If you have all three selected  then you are efficiently sending the air every were.  if you nly have one selected,  say the dash vent,  it will direct all the air to the dash vent only.

 

I would think that this migh be your problem  if you are not getting the flow you think you should be..

 

 

Ford-C-max-shifter.jpg



#10 OFFLINE   Redshift

Redshift

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 54 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationTacoma, WA
  • My C-MAX's Year:2015
  • Current Vehicle:C-Max

Posted 10 July 2015 - 04:49 PM

My 2015 C-Max Hybrid did the same thing. Thanks for posting the fix.



#11 OFFLINE   Redshift

Redshift

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 54 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationTacoma, WA
  • My C-MAX's Year:2015
  • Current Vehicle:C-Max

Posted 06 September 2015 - 05:00 PM

repost sorry


Edited by Redshift, 09 September 2015 - 01:19 PM.







Custom Search




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy TERMS OF SERVICE ·