Jump to content

Custom Search




Welcome to the C-MAX Hybrid Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the C-MAX Hybrid Forum. You must register to create topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Here's some member benefits:
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create photo albums and post images. . .more!
Click here to create an account now
 
Guest Message by DevFuse

Get you C-MAX Hybrid Registered in the official Ford Authorized Registry. More here.


Photo

Maxus battery is dead and won't start


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   mtb9153

mtb9153

    Brother Mike (a.k.a. mtb9153)

  • C-MAX Hybrid Platinum Member
  • 1,553 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationS.F. South Bay Area, Ca.
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:2013 C-Max SEL with 303A, with Panoramic window using GasPods on the roof, born 9/9/12

Posted 18 June 2018 - 09:23 AM

This electrical issue has drained the battery so car is dead. Can't open the tailgate to try and recharge the startup battery


Edited by mtb9153, 18 June 2018 - 09:35 AM.








Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   ptjones

ptjones

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Platinum Member
  • 3,516 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • LocationNewnan, GA
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:2013 C-MAX SEL

Posted 18 June 2018 - 10:00 AM

You need to open up the hood and on the right side are the posts to jump the battery. :)

Batt. Connect
 
Paul

  • kyledamron likes this

#3 OFFLINE   mtb9153

mtb9153

    Brother Mike (a.k.a. mtb9153)

  • C-MAX Hybrid Platinum Member
  • 1,553 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationS.F. South Bay Area, Ca.
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:2013 C-Max SEL with 303A, with Panoramic window using GasPods on the roof, born 9/9/12

Posted 18 June 2018 - 10:34 AM

thanks so much Paul went so far as to get access to the battery with the backseat laid flat  If I try hooking my charger to the battery, I see the positive post but the negative under the covering. 


Edited by mtb9153, 18 June 2018 - 10:35 AM.


#4 OFFLINE   mtb9153

mtb9153

    Brother Mike (a.k.a. mtb9153)

  • C-MAX Hybrid Platinum Member
  • 1,553 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationS.F. South Bay Area, Ca.
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:2013 C-Max SEL with 303A, with Panoramic window using GasPods on the roof, born 9/9/12

Posted 18 June 2018 - 11:22 AM

 

You need to open up the hood and on the right side are the posts to jump the battery. :)

 
 
Paul

 

Paul, I got my battery charger hooked up to the positive post under the hood and the negative to the grounding stud.  Turned on the charger and it immediately showed a full 8 amp charge.  So well see after it charges a bit, but already there is enough energy to open and close the tailgate so thats a good sign.


  • ptjones and kyledamron like this

#5 OFFLINE   cr08

cr08

    New Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 45 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationColumbus, Ohio
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:C-Max E

Posted 18 June 2018 - 02:51 PM

The original drain issue you had simply sounds like the radio. The prox sensors not beeping, radio coming on while the car is off, bluetooth, etc.. Pull fuse 76 (at least as I last recall, someone can easily correct me on that) for a few minutes and reinstall. Simple fix.


  • obob, fbov and Louder North like this

#6 OFFLINE   Plus 3 Golfer

Plus 3 Golfer

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 1,934 posts
  • Region:Decline
  • Location"Valley of the Sun" - AZ
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:2013

Posted 18 June 2018 - 05:52 PM

My guess is you need a new battery.  If it's the original, nearly 6 years is a long time on the original battery.  


  • ptjones likes this

#7 OFFLINE   Louder North

Louder North

    C-Max Hybrid Member

  • C-MAX Hybrid Member
  • 92 posts
  • Region:Canada Ontario
  • LocationOttawa
  • My C-MAX's Year:2013
  • Current Vehicle:2013 C-Max SEL

Posted 19 June 2018 - 04:00 PM

My guess is you need a new battery.  If it's the original, nearly 6 years is a long time on the original battery.  

We had the same issue as mtb9153 but with a new battery - just do the fuse pull and reboot the system.  That solved our problem. 

 
  • ptjones likes this






Custom Search




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy TERMS OF SERVICE ·